Algemene sponsor informatie

WANNEER:

Zaterdag 20 mei 2017, vanaf ca. 12:00 uur tot 18:00 uur, gelijktijdig met de Gorcumse Open Havendag 2017, Drakenboot races en Brickshop bouwfestijn in de binnenstad en rond de Lingenhaven.

WAT :

’t EGHTE muziekfestijn op het plein. Het leukste openlucht muziekfestival georganiseerd door de ghezellighste feestband van Nederland Show- en feestband Eght Herrie. Het jaarlijks terugkerende evenement vindt plaats in de binnenstad van Gorcum en op een aantal vaste podia gesitueerd op de Varkenmarkt (hoofdpodium), Grote markt, 3e waterkering (Lingenhaven), de grandioze varende podiums, gasthuisstraat, en wellicht een nieuwe extra TOP locatie.

DEELNEMERS:

In totaal doen ca. 20~25 muzikale en ghezellighe feestbands uit heel Nederland mee aan dit evenement.

INHOUDELIJK:

De muzikale en ghezellighe feestbands zullen allen tussen 12 en 17 uur een 3 tal optredens verzorgen op de vaste (en varende) podia in de binnenstad van Gorinchem. Tevens zullen zij een looproute door de winkelstraten en langs de haven afleggen. Op deze manier wordt de gehele binnenstad en het havengebied de hele dag voorzien van live-muziek. Vanaf 17:30 uur vindt er op de Varkenmarkt een grootse finale plaats waaraan alle muzikanten meewerken.

BEZOEKERS:

De combinatie met de Open havendag staat garant voor een enorme drukte. In combinatie met goed weer trekt het EGHTE muziekfestijn en de Open Havendag vele duizenden (ca. 20.000) belangstellenden.

ORGANISATIE:

De organisatie is in handen van Show- en feestband Eght Herrie in samenwerking met de organisatie van Open Havendag. Schouwburg De Nieuwe Doelen stelt bewaakte ruimte beschikbaar om instrumenten en persoonlijkheden te stallen.

Maar ook, de Gemeente Gorinchem, de winkeliersvereniging en de verenigde horeca Varkenmarkt zorgen er mede voor dat deze grandioze dag een succes wordt.

MEDIA:

De media besteedt uitgebreid aandacht aan het ghezellighste muziekfeest van Nederland. Zowel in regionale dag- als weekbladen, de speciale Open Havendagkrant, in de uitgaanskalenders als d.m.v. flyers wordt het festijn zeer breed onder de aandacht gebracht.

SAMENWERKING:

De organisaties van de Open Havendag, Drakenboot races, Brickshop bouwfestijn en ’t EGHTE muziekfestijn op het plein slaan de handen ineen. De 4 afzonderlijke evenementen welke duizenden bezoekers trekken en welke alle plaatsvinden op zaterdag 20 mei 2017 in de binnenstad worden gekoppeld. Zo ontstaat er een dag welke zich afspeelt in en om het (haven)water, waarbij het publiek vermaakt wordt door tal van demonstraties en waarbij ghezellighe muziek de duizenden bezoekers een extra glimlach bezorgd.